Terug van Edinburg af

Ons is terug van Edinburg af en dis snaaks dat nou dat hoe ouer ek raak hoe meer ek van Edinburg hou. Ek was daar ‘n paar maand gelede en hierdie keer was die die weer natuurlik soveel beter.

Toe ek jong het ek gehaat om Edinburg toe te moes gaan. Ons het in Inverness gebly en na mening was Edinburg te vol mense uit Engeland (soos ons!). Ek het nie my persepsie heeltemal verander nie maar ek is nou meer bly om te gaan. Jy vergeet soms – veral as jy net in Londen bly, soos ek – Edinburg se geskeidenis as beide die hoofstad van Skotland en sy historiese rol as die tweede stad van die Britse Ryk. Daar staan nog veel ou geboue van daardie tydperk. Die geboue is baie indrukwekkend en jy weet hoekom die stad soms as die Athene van de Noorde verwys word. Ek het Edinburg soveel keer besoek sedert ek jong was dat ek dalk ‘n bietjie lui word. Ek weet waar ek wil gaan, wat ek wil doen en besoek altyd familielede. Miskien moet ek op die volgende keer meer soos ‘n nuuskierige en entoeriastiese toerist gaan dwaal, ontdek nuwe areas – ‘n nuwe stad – en wees bereid om alles te vergeet en om iets nuuts en anders te gaan vind.

Soos jy nou verwag, ‘n foto.

'n Gedenkteken aan die soldate wat in koloniale oorloë gesneuwel het

'n Gedenkteken vir die soldate wat in koloniale oorloë gesneuwel het

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam