In vreemde lande

Verlede Vrydag het ek op die Eurostar terug na Brussel toe gery, die tweede keer in minder as twee weke. Die rede? Wel dis altyd dieselfde rede hoekom ek Europa toe* ry. Ek het toe Luxemburg toe gery met vriende, twee Vlamings en ‘n ander Brit wat ek goed ken en ons ry altryd saam met mekaar.

Luxemburg is klein en baie skoon. Die land het ook drie tale – Duits, Frans en Luxemburgs of Lëtzebuergesch – maar meestal ons het Frans gehoor maar ons het in Esch-sur-Alzette gebly wat nie ver van die grens af is nie so is miskien daardie area meer Franstalig. Op die ander kant is al die tekens en koerante in beide Duits en Frans geskryf wat interessat is. Esch-sur-Alzette was ook vol tattoo shops, wat lyk baie vreemd! Ek weet die land is ryk so miskien wil almal baie goeie en dure tattoos kry.

Die ander ding wat ons gemerk het, is dat dit baie duur is wat miskien help verduidelik hoekom dit so ryk is. Ek weet nou die wisselkors is nie nou so goed vir ons wat ponde verdien soos dit was ‘n paar jare gelede nie. Byvoorbeeld het ons €14/£12 vir drie biers betaal wat duurder as Londen is, seker in die tipe pubs waar ek suip! Miskien sou dit nie so duur gevoel het nie indien die wisselkors wat jy eintlik kry as jy geld uittrek (£1:€1.07) was nie so veel slegter as die ware wisselkors (£1:€1.19) nie. (Tee het ook €3 gekos en dit was vuil aaklig!) Die kos is ook duurder en ons voel die verskil.

Die volgende dag het ons Parys toe deur Reims gery. Toe ek op skool was het ek op twee keer Reims toe gegaan om my Frans te verbeter maar dit was die eerste keer in 20 jare wat ek besoek het. Reims is ‘n mooi stad met ‘n baie beroemde katedral maar ons het nie tyd om dit te gaan sien nie.

Parys was ons bestemming en toe ons in die stad aangekom het was die verkeer verskriklik. Dit het gevoel dat ons ure geneem het om na die hotel toe te gaan, die paaie and strate was vol motors wat so stadig gery het. Ons het in Montmartre gebly wat ‘n okei area is, niks besonders nie, en vol mense. Die een ding wat baie beïndruk is, is die Basilique du Sacré-Cœur wat ons in die nag besoek het. Daar’s ‘n fantastisie uitsig oor die stad en in die afstand sien jy die Eiffel-toring wat ek een dag sal besoek. Dis gig was fantasties en Le Trianon, die venue, was baie mooi en verfynd en ons almal het baie daarvan gehou.

Aangesien ek in die oggend die Eurostar moes neem, het ek baie min van Parys gesien. Ek wil nou terug gaan en sien al die toeriste aantreklikhede sien want ek hou baie van toeris wees as ek oorsee is. Ek weet die mense uit Parys is soms beroemd vir om onbeskof te wees maar almal was baie vriendlik. Okei, ek het ‘n bust up met ‘n Franse vrou gehad maar toe het ons twee later lekker gechat en gesuip.

Die ander ding was is dat ek nou dink om Frans weer te leer. Ek het Frans vir agt jare op skoop geleer en kon dit goed praat. Ek het baie vergeet maar toe ek in Luxemburg and Frankryk was kon ek genoeg onthou en praat wat nuttig was. Ek gaan elke jaar Brussel toe so maak dit sin om dit beter te kan praat. Ek wil ook Spaans leer so moet ek ‘n plan maak en doen ‘n bietjie studie en vind mense om mee te oefen.

Ek wil foto’s oplaai maar ek het nog probleme met WordPress en het verloor al die fofo’s wat ek vroeër opgelaai het en ek het nie uitgwerk hoe om die probleem op te los nie.

* Ek moet sê, dink ek mense nie besef as Engelsmense (en mense uit Skotland, Wallis en Ierland wat ontken dit) “Europa” sê nie, weet ons mos dat ons land deel van Europa is, dis net ‘n uitdrukking.

2 thoughts on “In vreemde lande

 1. christine

  Tee is nie altyd lekker nie, maar ek dink nie dit sal sommer vuil (= nie skoon) wees nie. Maar as dit was, dan’s dit jou verdiende loon omdat jy nie koffie drink nie!
  Bedoel jy dit was disgusting (= aaklig/kak/fokken sleg)?
  Parys is FANTASTIES in die somer. Kan lekker piekniek hou by die Eiffel tower. En die stad is nie te bedrywig nie, want baie Franse is dan op vakansie. Die weer is lekker, die wyn is goedkoop en die kos is die beste. Ek dink ek sal sommer weer gaan vir die Tour de France. Goeie tye.
  Het self ook nog nooit ‘n onbeskofte Fransman teegekom nie.

 2. Alexander Post author

  Dankie vir die verbetering, ek waardeer dit.

  Ek wil beslis terug na Parys toe gaan, ek sluit dit aan by die lys van al die ander lande en stede wat ek wil besoek. Dis maklik om daarna op die Eurostar te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam