Die Wêreld Beker en Download Festival

Ek wonder nou hoekom gaan ek nie na Suid-Afrika toe vir die Wêreld Beker nie? Ek is baie opgewonde, die atmosfeer lyk fantasties en almal verskyn te versokker! Maandag speel Nederland, Oranje, en ek sal probeer kyk.

Vrydag het ons na Download Festival toe gegaan om AC/DC te sien. Die laaste keer toe ek gegaan het was in 1991 toe AC/DC en Metallica gespeel het. Destyds was dit veel kleiner en bekend as Monsters of Rock. Dit was ‘n fantastiese ervaring vir ‘n 16-jaar oud jong, wat alleen van noord-Skotland af gegaan het – ek kan nie glo dat my ouers bly was om te hê dat ek alleen gegaan het nie! Hoe onverantwoordelik! Eintlik, was dit net ‘n paar dae nadat ek terug van Suid-Afrika af gekom het op na my eerste besoek en toe ek daar was het my oom al sy vriende gebel-bel om uit te vind of hulle vir AC/DC en Metallica ken, dit was baie snaaks.

Die eerste ding wat ons besef het was net hoe groot dit is. Ek lees hulle het meer as 100,000 kaartjies vir elke dag verkoop, onbeskryflik! Ons het om gedwaal maar dis so groot raak jy baie moeg veral as die son skyn en jy bier dop. Ek het ‘n paar vriende ontmoet insluitend ‘n paar Suid-Afrikaners en het ‘n bietjie Afrikaans gepraat. My vrou dink dit is snaaks dat ek Afrikaans ken en kan met vreemdelinge gesels.

AC/DC was baie goed en ons is bly dat ons besluit het om te gaan maar dit was ‘n baie lang rit en ons was baie moeg toe ons uiteindelik huistoe terug gekom het. Volgende jaar bly ons in ‘n hotel, dis hoe ons rock en roll!

Angus Young van AC/DC

Angus Young van AC/DC

Die Ruiters van die Apocalips!

Die Ruiters van die Apocalips!

Angus Young van AC/DC spring

Angus Young van AC/DC spring

Die mense rock \m/

Die mense rock \m/

AC/DC

AC/DC

6 thoughts on “Die Wêreld Beker en Download Festival

 1. Verdant

  Dit klink soos pret! Ek luister selde na hard rock, maar ek hou van AC/DC. My gunsteling liedjies van hulle is Thunderstruck en You Shook Me All Night Long.

 2. Sonja

  Goeie middag Lex!

  Dit was lekker om bietjie met jou in Afrikaans te klets by Download. Ek is bly julle het dit geniet. Ek moet sê, jou Afrikaans is baie goed en jou woordeskat is groter as ‘n paar van my Afrikaanse vriende s’n.

  Lekker week vir jou verder.

 3. Alexander Post author

  Hej Sonja, baie cool om van jou af te hoor! Dankie vir die kommentaar en aanmoediging, ek waardeer dit baie. Download was fantasties – dis altyd uitstekend om Afrikaans te klets en om na metaal en rock te luiater! Ek hoor dat op die naweek dit kwaai gereën het, is dit waar?

 4. christine

  Ruiters van die Apokalips.
  Hier’s vir jou ‘n lekkerluisterliedjie oor ‘n ander Ruiter… 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=_UuykpYU1tI

  Ek laaik die eerste foto van Angus.

  (Ps niemand verwag van ‘n rekeningkunde-foendi om te kamp nie. Tensy dit natuurlik in een van daai posh tent-hotelle is, en jy met ‘n helikopter ingevlieg word!)

 5. Alexander Post author

  Die eerste foto van Angus is my gunstelinge. En dankie vir die verbetering, ek blameer die Nederlandse Wikipdia en sy vreemde spelling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam