Wemberlee, Wemberlee! *

Gister het ek Wembley toe gegaan om die Arsenal-Chelsea wedstryd in die FA Cup te sien. Dit was die eerste keer dat ek voetbal by die nuwe Wembley gesien het – in 2007 het ek Metallica en Muse daar sien speel en ook Arsenal op ‘n paar keer in 1999 en Guns N’ Roses in 1992 gesien.

Die eerste ding is net hoe indrukwekkend en modern die nuwe stadion is, so veel beter as die ou Wembley. Ons sitplekke was baie hoog maar ons het ‘n fantastiese uitgsig gehad. Natuurlik is Emirates Stadium (Arsenal se huis) veel beter, en nader my huis, maar as jy op Olmypicpad na die stadion toe loop, raak jy baie opgewonde.

Die ander ding is dat dit nou baie makliker is om na die wedstryd weg te gaan. Voorheen moes jy voor die einde van die wedstryd of gig verlaat sodat jy die moltrein kan vat anders moes jy wag tot een uur in ‘n lang ry op pad na die moltreinstasie toe. Gister was ons op die moltrein binne tien minute en in die kroeg in Shoreditch binne 45 minute.

Ongelukkig het Arsenal verloor maar dit het nie my verbaas nie. Ons was sonder ‘n paar belangrikste spelers en ons het nie baie goed gespeel nie en het te veel foute gemaak; na my mening het Chelsea net ‘n bietjie beter gespeel maar hulle het meer doele gekry. Ons het ‘n lekker tyd gehad en het gedrink, gelag, gevloek en gesing oor die algemene onderwerpe – wie speel goed, wie speel sleg, wat die club moet doen ens. Jy wil hê dat jou span wen, maar dit het nie gister gebeur nie. Daar’s altyd meer wedstryde.

En ja, daar’s foto’s.

Arsenal fans, thousands of them.

Ons sit in die hemel.

* Dis die fans se uistpraak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam