Oorlogswinter

Vandag het ek Oorlogswinter/Winter in Wartime in die bioscoop gaan sien, ‘n nuwe Nederlandse rolprent oor die oorlog in Nedederland. Dis op ‘n beroemde Nederlandse roman gebaseer en is die verhaal van ‘n jong wat ‘n Britse vlieënier probeer help het gedurende die Duitse beroep van Nederland.

Ek kan nie sê dat ek alles verstaan het nie, natuurlik is dit nie waar nie. Daar’s verskille tussen Afrikaanse en Nederlandse uitspraak en woordeskat maar ek kon genoeg volg en ook was die onderskrifte baie nuttig. Die hoofde ondwerpe en tema’s is oor Nederland en Nederlanders se rol in die oorlog, verraad en oorlewing, plig en lojaliteit. As jy van Zwartboek en Soldaat van Oranje hou, sal jy daarvan hou. Ek het dit baie geniet.

Oorlogswinter

Oorlogswinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam