Saracens teen Suid-Afrika

Dinsdagaand het ek eers my CIMA eksamen weer geskryf en geslaag (67% – ongelooflik!) en toe het ek na Wembley-stadion toe gegaan om die Saracens teen Suid-Afrika wedstryd te kyk. Soos jy weet, is ek ‘n voetbal man maar ek hou nou ‘n bietjie meer van rugby en die geleentheid om die Springbokke te sien speel is een geleentheid om te gryp. Saracens is nou my span – hulle is besig om hulself te versuidafrikaans – en die kaartjies was £10.

Nou weet ek dit was nie die eerste, volle Springbokke span nie. Dit bedoel nie dat Saracens beter as die Springbokke is net want Saracens gewen het nie. Ek weet dis ‘n friendly. Ek weet die afrigter het besluit om die ander spelers te gebruik wat nie altyd speel nie. Suid-Afrika bly die wêreldkampioene. Ek weet dit. Op die ander kant was dit cool dat Saracens gewen het. Dit bedoel niks maar terselfdertyd bedoel dit soveel vir al die mense wat Saracens vir so lank ondersteun het. Ek het myself verbaas om uit te vind hoeveel ek omgegee het toe ek na Hougaard geskreeu het “Don’t f****** kick it! Run with it!” – nanosekonde voor hy die laaste skepdoel gekry het! Ek dink almal het ‘n baie lekker aand geniet en dit was ‘n groot rugby en finansiele sukses vir Saracens want meer as 40,000 mense het gekom en hulle speel nou op twee meer kere in Wembley-stadion so hopelik sal ek gaan.

Dis baie snaaks om die reaksies van Springbokke ondersteuners te lees. Veel mense het net die aand geniet en weet dat soms jou span verloor en daar’s niks jy kan daaroor doen nie. Hulle weet dis nog ‘n friendly en dit was baie pret. Maar daar’s ook ‘n groot aantal wat kerm en kla. Dit was nie die eerste span nie. Saracens is eintlik ‘n Suid-Afrikaanse span want daar’s soveel Suid-Afrikaners wat vir hulle speel, dis nie ‘n Engelse span nie. Daai Suid-Afrikaners is nie goed genoeg om vir die Springbokke te speel nie. Hulle is verraaiers, veral Hougaard. Ensvoorts. Ek weet nie wie kerm meer nie, ons Britte of Suid-Afrikaners. Sports fans is altyd so. Soos ek gesê het, baie snaaks.

‘n Baie cool aand en ek is bly dat ek gegaan het.

Can I kick it? Yes you can!

Can I kick it? Yes you can!

Derick Hougaard

Derick Hougaard

Spot the ball competition sponsored by Littlewood Pools

Spot the ball competition sponsored by Littlewood Pools

You guys took one hell of a beating!

Your boys took a hell of a beating!

2 thoughts on “Saracens teen Suid-Afrika

  1. Alexander Post author

    Dit was net ‘n friendly en dit was baie cool om die Springbokke te sien speel. En ja, ‘n beter uitslag om saterdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam