National Army Museum, Duits en kalahari.net

Vandag het ek die National Army Museum in Chelsea besoek, daar’s ‘n tentoonstelling oor die Brtise weermag in Afghanistan wat baie interessant is. Dit hang af nie of jy nie van die beleid van die internasionele gemeeskap in die land hou nie, jy sien hoe elke dag die gewone soldate woon en begin om hulle ervarings te verstaan en dit lyk nie mooi nie. Die hele museum is baie interessant en ek het dit geniet; okei my (Suid-Afrikaner) pa was in die Britse weermag dus volg dit dat ek wil gaan sien maar dis ook gratis en daar’s genoeg om te sien maar nie te veel dat jou verveld sal word nie. Tans ook diens soveel Suid-Afrikaners in ons weermag.

In ander nuus ek het verlede week ‘n Duitse kursus begin studeer. Soos party van julle weet lyk dit asof ek tale probeer versamel! Ek wil al lang tyd Duits leer – ek het in Duitsland as kind gebly maar was op Engelse skool dus het nie die geleentheid om dit te leer, geneem nie. Ek weet nie hoe moeilik dit is nie en ek vermoed dat Franstaliges en Englese lieg wanneer hulle sê dis nie makklik nie – dis ‘n geheime sameswering om te hê ons sal nie dit wil leer nie. Dis nie te ver van Afrikaans af nie en ek kan reeds ‘n bietjie verstaan en alhoewel die woorde anders is sien ek af en toe die verwantskap tussen altwee. Hopelik sal ek dit meer as Nederlands geniet; op die twee keer dat ek dit probeer leer het het die onderwyserese my gepla (wat help verduidelik hoekom ek België bo Nederland kies) en ek het nooit genoeg oor Sweeds omgegee nie.

Ek het ook meer Afrikaanse boeke, DVDs en CDs van kalahari.net gekoop. As jy veel koop dan is die posgeld baie goedkoper en die wisselkors is tans fantasties vir ons wat ponde verdien. Laat my weet wat ek die volgende keer moet koop.

5 thoughts on “National Army Museum, Duits en kalahari.net

 1. My Kop Op 'n Blok!

  Oor die museum: Ek is bly om te hoor dat daar iets by julle is wat gratis is, hier by ons is niks gratis nie.

  As jy meer inligting gee oor watter tipe boeke jy in belang stel, sal dit makliker wees om boeke aan te beveel. Di twee beste boeke wat ek onlangs gelees het, het ek op my blog bespreek, hulle is (fiksie) Toorbos deur Dalene Matthee en (nie-fiksie) Die Groot Avontuur deur Leon Rousseau. Laasgenoemde gaan oor evolusie en is baie goed nagevors.

  Groete,
  Chris

 2. Alexander

  Het Leon Rousseau ook die Fritz Deelman boeke? Ek wil meer DVDs koop maar ek weet nie wat ek moet kry nie.

 3. Anonymous

  My favoriete is Toorberg van Etienne van Heerden en Kringe in ‘n Bos van Dalene Matthee. Maar ek is ook lief vir die gedigte van Leipoldt en Marais. Kry vir jou Marais se ‘Die dans van die reën’ Dis skitterend. Ek wonder watter ander tale jy versamel.

 4. Anonymous

  Kry Fritz Deelman!!! Maar wag, het jy nie alklaar van sy boeke nie? Ek hou van die se-dinge wat hy se, soos as hy saamstem om wil beaam se hy: “Bepaald”
  Hahaha!
  Daar is ‘n baie nuttige boek getiteld: “Spreekwoorde” Deur Anton F. Prinsloo, wat selfs die oorsprong van die uitdrukkings verduidelik. Dit wys jou hoe vrek baie humor daar in Afrikaans is.
  Groete
  Jou swaer van Kanada

 5. Alexander

  Jan, dankie vir jou voorstelle, ek sal hulle soek.

  Eben, bepaald!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam