Terug aan die suid kus

‘n Paar week gelede het ons op vakansie na Nice in Frankryk gevlieg om in die son te sit en ontspan en om die mooi weer te geniet. Dis my vierde besoek na die area, maar my girlfriend was nooit daar gewees nie so het ek die verantwoordlikheid om te vir haar alles te toon.

Die oud stad, in Nice

Die oud stad, in Nice

Die oud stad van Nice staan goed bekend en dit voel, na my mening, soos ‘n tipiese Middelandse oud dorpie vol smal stegies en hoë geboue, tweetalige tekense op die hoek en Frans en Niçard, wat lyk asof dit nader aan Italiaans is dan Frans. Dit raak nie saak dat ons toeriste is nie want almal is toeriste. Niemand lyk cool op vakansie in die tweede grotste toeriste aantreklikheid van Frankryk so het ons net alles geniet.

Die hawe in Fontvielle et Stade Louis II in die agtergrond, Monaco

Die hawe in Fontvielle et Stade Louis II in die agtergrond, Monaco

Dis maklik om op die trein na Monaco en dan na Italië te ry. Monaco is vreemd, ryk en vol dag besoekers. Die land munt sy eie euro munte met die gesig van die prins. As jy versameler van munte en valuta is, dan wil jy ‘n euro munt kry. Die stad-land is baie besig en daar’s ‘n sterk verskil tussen oud, stille Monaco en moderne, nuwe Monaco van wolkekrabbers.

Die spoorwegstasie van Monaco Monte-Carlo

Die spoorwegstasie van Monaco Monte-Carlo

Op die ander kant, voel Italië en die stad Ventimiglia armer en stiller. Daar is veel minder toeriste en dié wat ons gesien het, was al Britte. Maar om deur drie lande in een dag te reis, is baie pret. Hierdie is die ware ervaring van Europese vasteland.

Ventimiglia in Italië

Ventimiglia in Italië

Onder is ‘n paar kiekies, die tipe wat net ‘n toeris sou neem. Ja, dis baie mooi aan die suid kus van Frankryk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam