Hier kom die nuwe jaar

Ek sit en skryf nou met ‘n kop vol idees vir 2017 en al wat ek met hierdie blog wil maak. Ek geniet nou weer om te skryf en ek voel ek verbeter ‘n bietjie meer elke keer, maar dit blyk dat ek meer kan doen om hierdie blog te bevorder. Ek kla elke keer oor hoe moeilik dit is om ander leerders en belangstellendes te vind. Vyftien jare gelede was Suid-Afrikaners in Londen volop maar nou die aantal gedaal het.

Ek sien hoe suksesvol die ander bloggers is om mense te bereik. Dis waar dat ek nóg goede verkoop nóg dra advertensies nie so verskyn ek nêrens op Google as jy na “learn Afrikaans” soek. Ek gee nie lesse en wil nie só doen nie. Op die ander kant weet ek dat mense leer en ek sien hoeveel mense wil hê dat Duolingo ‘n Afrikaanse incubator sal vrylaat (hulle bly stil op die onderwerp as gevra, en almal voorstel Nederlands in sy plek). Ek vermoed daar is ander mense wat besig aan te leer is.

Ek vra ‘n paar vriende vir voorstellings oor watter tipe veranderings dat ek sou maak. Tans sonder terugvoer en besoekers voel ek nie dat ‘n verskil maak om die taal te laat versprei of om ander leerders en sprekers te vind nie. So kom ‘n nuwe jaar moet ek besluit wat ek wil maak. En ek begin deur meer dikwels te skryf.

2 thoughts on “Hier kom die nuwe jaar

  1. Louisa Pretorius

    Wel…wel, met al die Engelse woorde wat ewe skielik in die HAT verskyn, kan ‘n Afrikaanse incubator dalk werk…en die neologismes is ongelooflik…en ons skep ons eie…
    Van een skriffelaar na die ander…LOL

  2. Alexander Post author

    Ja ek het uiteindelik besluit ná jare ervaring dat dit makliker is om die meer bekende Engelse woord vir ‘n tegnologiese termyn (soos die Duolingo incubator) te gebruik maar ek leer ook die regte Afrikaanse woord. Te dikwels klink ek oudmodies as ek dring aan om die egte woorde te sê – en almal vertel my só!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam