Rubyliga, die ander rugby

Satedag gaan ek na die Olimpiese-stadion toe om die internasionale rugbyliga wedstryd tussen Engeland en Nieu-Seeland, ook as die Kiwis bekend. Nieu-Seeland toer Engeland hierdie maand en die twee spanne speel drie toetse en hierdie keer vind dit in Londen plaas, wat nie ‘n sentrum van rugbyliga is nie. Op die ander kant het meer as 44,000 mense kom kyk wat bedoel óf dat Londen stel belang óf dat mense sal goedkoop kaartjies vir amper enigiets koop. Persoonlik verkies ek die tweede opsie, maar ook lyk dit duisende fans uit die noord gekom het as jy die aksents luister en rugbytruie kyk.

Nieu-Seeland voer die haka voor die afskop uit

Nieu-Seeland voer die haka voor die afskop uit

Ten spyte van die feit het ek in noord-Engeland geswot, ken ek baie min oor hierdie sport. Ons het langsaan een van die groot spanne se stadion gebly maar ons het soos meeste studente min belang gestel. Nou dat ek ouer is volg ek die sport, saam met rugby unie. Miskien is ek net ‘n hipster wat altyd anders wil wees. Daar’s ‘n verskil tussen die tipe fans van die twee rugby sports in Engeland en aangesien dat ons Engelse mense ‘n obsessie met klas het, is sport ‘n metafoor dalk vir ons as ‘n nasie. Die sport se populariteit in Australië en Nieu-Seeland laat dit amper uitheems op terselftertyd lyk. Dis nie ‘n groot sport in Suid-Afrika nie en die nasionale span, die Renosters, is heeltemal onmerkwaardig. Hulle het nie ‘n Afrikaans Wikipedia bladsy nie so gaan ek skryf.

Die Kiwis val aan

Die Kiwis val aan

Voor die wedstryd voer die Kiwis die haka uit net soos voor elke rugby wedstryd. Rugby fans hou baie van die haka maar as ‘n voetbal fan vind ek hierdie vreemd. Ek ken nie die tradisie in rugby nie en dit lyk dat om hoekom te vra, word onbeskaaf en disrespekvol beskou. Ek is in die minderheid hieroor so ek staan in stilte en kyk. Die wedstryd was eintlik baie vervelig, nie soos die verlede naweek se toets so was hierdie ‘n groot teleurstelling. Ek hou baie van die idee van rugby league maar ek dink die klubbe in die laer liga is meer interessant as die internasionale spanne om te volg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam