Rugby begin weer binnekort

Vrydagaand het ek Saracens gaan kyk toe hulle teen Londen Skots in ‘n vriendelike wedstryd gespeel het. Ek is ‘n groot voetbal fan maar ek probeer nou om ander sporte te gaan kyk en ander spanne te ondersteun. Miskien was ek ‘n bietjie verveld voor die begin van die nuwe voetbal seisoen – Arsenal het gister gespeel en gewen so die alles is nou reg.

Die atmosfeer by rugby is veel anders as by voetbal. Dit voel asof hele familielede gaan en die spelers ken. Ja, die stadions is kleiner en veel minder mense gaan. Dis seker lekker om iets anders te gaan kyk. Jy mag bier in jou sitplek drink maar persoonlik kies ek eerder die feit dat jy nie bier by voetbal mag drink nie.

Ek het reeds ‘n kaartjie vir ‘n paar Saracens wedstyrds gekoop en in November kom Westelike Provinsie om teen hulle te speel, nog ‘n ander vriendelike wedstryd. Ek vra Suid-Afrikaanse vriende of hulle saam wil kom maar soos jy sou vermoed gee hulle selde ‘n antwoord so is dit net makliker om op my eie te gaan. Miskien hierdie feit verduidelik hoekom ek nie bier gedurende die wedstryd wil drink nie, dis seker nie so pret om op jou eie te suip nie!

Nou wil ek ‘n rugbyliga wedstryd toe gaan. Ek weet die sport is nie groot nóg in Suid-Afrika nóg in suid-Engeland nie en die Londen rugbyliga span is onlangs uit die eertse divisie gerelegeer, maar daar’s ook ‘n klein span wat naby my huis speel so wil ek my plaaslike spanne ondersteun.

Miskkien is dit makliker om spanne te gaan kyk wat nie jou span is nie. Wat ek bedoel is, hierdie spanne is nie die mees belangrike span vir my nie. Ek hou van hulle en raak teleurgestel as hulle verloor maar die voeling is nie dieselfde as met Arsenal nie. Ek ondersteun hulle al vyf-en-dertig jaar lank – van kleins af – en hulle hulp my beskryf.

Ek dink in Brittanje vir meeste mense is jou klub span veel meer belangrik as jou nasionale voetbalspan. Ek en vriende gee nie veel om oor Engeland nie en is gelukkig om ander nasionalespan te ondersteun, feitlik verkies ons dikwels om ander lande se nasionalespanne te ondersteun. Ons is gelukkig om ons eie identitiet te skep sonder om verwag te word om ‘n span te volg weens ons nasionaliteit. Ek dink rugby of krieket is dalk anders, mense se houding is anders maat een rede is dst die klubbe nie so groot soos voetbal klubbe is nie. Ek is gelukkig om vir Engeland teen Suid-Afrika te juig tensy die feit ons verloor gewoonlik miskien want dit is min belangrik vir my as die Arsenal se uitslae.

Saracens spring

Saracens speel teen Londen Sots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam