Die Wêreldbeker

Soos almal weet – en veel mense wil vermy – vind die Wêreldbeker op die oomblik plaas. Ja, ek weet in Afrikaans sê jy sokker in plek van voetbal wat vir vreemde rede, wat ek nie kan verduidelik nie, dikwels na rugby verwys. Soos ek gesê get, bring ons sekere aspekte uit ons eie moedertaal na die tale wat ons leer en dus sê ek voebtal.

Vir fans is hierdie kompetisie beter as voorafgaande kompetisies. Elke keer verbeter dit. Ek onthou Amerika 1994 wat almal verras het, ‘n land sonder ‘n ryk geskeidenis van voetbal en daar was ‘n uitstekende toernooi. Hierdie keer is daar ‘n gebrek vuvuzelas wat so omstrede in Suid-Afrika was. Miksien verlang ek na hulle ‘n bietjie.

Soos ons gespot het, maar sneller as ons verwag het, is Engeland reeds uit die kompetisie geklop. Die span het nie baie sleg gespeel nie maar hulle was baie vervelig. ‘n Vriend het vir my gesê dat hy nooit so min verwagting en hoop oor die span se kanse al jare lank gesien het nie. Niemand het geglo hulle gaan uit die groep kwalifiseer. Dis ‘n goeie ding dat mense nou realisties is. En die Engeland vroue span was verlede jaar net so swak soos die manne so miskien is beide spanne so is niemand beter as die ander niw. Laat ons nie vergeet dat Spanje veel slegter gespeel het nie wat baie snaaks was.

Veel mense hou nie van voetbal nie en veel mense haat dit. Ek waardeer dat die nuus berigte hulle baie pla. Ek wil nie net oor voetbal praat nie en sal oor ander onderwerpe gesels. Mense lag en sê dat nà Engeland uitgegooi is gaan niemand belangstel nie. Hulle is verkeerd. As jy ‘n fan is, is daar veel ander nasionale spanne waarvan jy hou en en vir wie jy gaan juig. Spanne wat eintlik kan wen. Vir my is dit Nederland en dan Duitsland, België en Frankryk. Ek praat met vriende en hulle het soortgelyke keuse. Klub is meer belangrik as land.

Daar’s ‘n lekker atmosfeer as mense planne maak om kroeg toe te gaan. Ons sit en kyk tot laat elke aand en dan is ons baie moeg in die oggend. Vrydagaand sit ons vyf in die kroeg en ons juig vir Costa Rica en Frankryk. Ons ruil feite, enigiets ons het op die dag gelees, wie Arsenal gaan koop, ons gedagtes op ‘n sekere stukkie bedrewenheid, ‘n afskuwelike fout, ons klets aanlyn gedurende die wedstryds. Miskien wil ons hê dat ons soos foendis klink maar dit raak nie saak nie. Jou gedagtes is so goed soos almal anders s’n.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam