Nelson Mandela

Daar is net een nuus stukkie hierdie week, die oorlede van Nelson Mandela wat wêreldwyd berig word. Dit wys hoe ‘n groot impak hy het op almal gemaak, in Suid-Afrika en oorsee. Daar’s baie amper niks wat ek kan bydra so kyk ek die nuus en lees ek die artikels in die koerante en leer oor sy prestasies.

Almal het haar of sy gunstelinge berig so kies ek The Daily Mash (‘n spoof nuus webblad) gister wat Humans left with no one to impress gepubliseer het. Dis snaaks maar dit maak ‘n slimme punt. Dis waar; in die werklikheid is daar niemand wat so veel soos hy bereik het, ook gedoen het.

Ek het verlede jaar Op pad met Mandela: 15 lewenslesse gekoop. Die hoofstuk oor sy poging om Afrikaans te leer, is baie interessant. ‘n Vriend het hierdie foto gedeel wat ek nie vroeër gesien het, ‘n brief wat hy in Afrikaans geskryf het. Dis seker ‘n aspek waaroor ek twyfel meeste mense ken oor sy verblyf in Robbeneiland en in die ander tronke. Natuurlik is dit nie sy belangrikste prestasie nie maar dis nog baie interessant oor hoe hy sy vyand wou leer ken en om te oortuig dat hulle moet verander, sodat beide met mekaar kan onderhandel.

Mandela skryf 'n brief in Afrikaans in 1975

Mandela skryf ‘n brief in Afrikaans in 1975

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam