Vreemde taal klasse

Soos ek dikwels skryf, soek ek ‘n nuwe taal om te leer so het ek hierdie week ‘n kwitansie vir Brasiliaanse Portguees lesse gekoop. Ek het nooit Portugees geleer nie en, ek moet erken, ek weet baie min oor die land of taal. Op die ander kant, het ek onlangs ‘n paar beroemde Brasiliaanse flieks gesien so raak ek nou baie interesseerd in die land. Ek dink, wel hoop, dat die verskille tussen Portugees en Brasiliaans-Portuguees nie te groot is nie, miskien kleiner as dié tussen Nederlands en Afrikaans.

Een ding wat nuttig oor die Portuguese taal is, is die feit dat dit ook in Afrika gesproke word. Een Britse neef bly nou in Mosambiek, ‘n land wat ek wil besoek. Die land wat ek seker wil besoek, is Kaap Verde. Ek weet nie hoekom nou die land interesseer my nie so ondersteun ek hulle in die Afrikanasiesbeker – baie jammer Suid-Afrika, maar hulle is my nuwe gunstelinge span.

Ek gaan nie vlot word nie, maar dis iets nuuts om te doen en om te leer en daar’s genoeg kanse om dit in Londen te praat, die stad vol geleenthede.

One thought on “Vreemde taal klasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam